Facebook cacheből hozza a bélyegképet az oldalról, ennek frissítése

A napokban, egy érdekes problémával találtam magam szembe:

Korábban elkészítettünk egy weboldalt, amiben megadtuk, hogy milyen bélyegkép jelenjen meg a facebookon, ha megosztja valaki. Ennek akkor nagyon örültünk, működött minden rendben. A minap ennek a weboldalnak egy friss tartalomdús új változata került élesítésre, ezen a weboldalon már más bélyegkép(ek)et állítottunk be, mint a korábbin. Azonban amikor ügyfelünk megakarta osztani rajongóival az örömhírt, a facebook még mindig a régi képet hozta bélyegképként, elsőre nem értettük mi a probléma, hiszen mi teljesen mást adtunk meg.  Kitöröltük a korábbi képet a szerverről, nah mi történt ennek hatására?

Semmi.

Még mindig a régi kép jött fel, megosztáskor 😦

A “Hiba” oka cache, a facebook letárolja az egyszer megosztott weboldalról az információkat lementi,és minden egyes megosztásnál ezen információk alapján jelennek meg az adatok az oldalról.

Mi lehet a megoldás?

Valahogyan ki kellene töröltetni a facebook-al az eltárolt adatokat és a frisset elmentetni vele. Kis google-zás után erre az oldalra akadtam. Ekkor találtam rá én is erre a hasznos kis eszközre, a lint-re. Ennek a kis eszköz segítségével a facebook rávehető hogy újra olvassa az adatokat a weboldalunkról. Megosztandó bélyegkép, cím egyebek újra letároltatására alkalmas, illetve megmutatja milyen problémák lehetnek a weboldallal a facebook szemszögéből.

Hasznos kis eszköz, gondoltam megemlítem, hátha valaki belefut ugyanebbe a problémába.

Így 2014-ben sem árt frissen tartani az információt, a fent említett eszköznek időközben Facebook Debugger lett  a neve Google-ban rákeresve már könnyebb megtalálni, de itt a direkt link. Be kell jelentkezni Facebookba a használatához.

Facebook cacheből hozza a bélyegképet az oldalról, ennek frissítése” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Nekem sehogyan se akarja az igazságot és már megőrülök… Segítsetek könyörgöm mert hiába linkelem ezerféleképen az oldalam, hiába csinálok bármit…nem rak ki bélyegképet a facebookra…www.djkotlai.hu <<< erről lenne szó..

  1. Kedves Tamás,

   weboldalad HTML kódját megvizsgálva, a következőt kellene tenned, ami az oldal HTML kódjának módosításával jár:

   1. Hozzá kell adnod a weboldaladhoz az Open Graph Protocolt, a következőképpen, a weboldalad HTML kódjában, ezt:
   <html xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml " xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml " xml:lang="hu-hu" lang="hu-hu" >
   Erre kellene:
   <html xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml " xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml " xml:lang="hu-hu" lang="hu-hu" xmlns:og="http://ogp.me/ns# " >

   cserélned.

   2. a <head> részt pedig erre, értelemszerűen saját dolgokkal kitöltve:

   <meta property="og:description" content="Oldal leírása"/>
   <meta property="og:title" content="Oldal címe" />
   <meta property="og:site_name" content="weboldal neve, pl.: example.com"/>
   <meta property="og:image" content="http://www.example.com/sajat-kep-eleresi-utvonala.jpg " />

   og:image-ből többet is megadhatsz, ekkor majd lehet válogatni megosztásnál, hogy melyiket illessze be a Facebook az üzenőfalra. Képnek érdemes egy max 300 pixel széles .jpg képet betenni.

   Ahogy, nézem weboldalad JOOMLA motort használ, lehet van olyan modulja, amelynek segítségével az Open Graph Porotocol hozzáadható a weboldalhoz, de ebben én sajnos segíteni nem tudok, mivel nem foglalkoztam még JOOMLA-val.

   1. Sajnos a wordpress ingyenes változata hozzászólásba nem engedi a html kód beágyazást ezért a kommentben kéken megjelenő linkek utáni szóköz felesleges.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.