Zend Framework Zend_Layout és this->partial() parancs használata

A mai napon, egy kis Zend-es finomságban volt részem. Egy Modul alapú alkalmazást építek, ennek is jelenleg az adminisztrációs felületét. Szét akartam bontani a navigációt a tartalomtól, ezért ama remek ötletem támadt, hogy amíg nincs azonosítva a felhasználónk addig a menüt sőt még annak helyét sem jelenítjük meg.  A fő .phtml fájlunkban jelen esetben a main.phtml fájlban egy egyszerű if utasítással döntöm el, hogy valaki be van jelentkezve avagy nincs. A baj ott kezdődött, hogy amikor valaki be van jelentkezve, akkor látni szeretnénk, hogy kicsoda Ö(Felhasználó név kiíratás, jó tudni miként vagyok bejelentkezve az oldalra).

Ennek kiírása, a navigációs részbe került, igen ám de azt nem tartalmazza a main.phtml fájlunk, hanem egy másik .phtml kap helyet. Ezt a .phtml fájlt a $this->partial(‘masik.phtml’) parancsal lehet, beszívni. Tök jó 🙂 gondoltam első körben ez olyan lehet mint egy include és a masik.phtml fájlomban ugyanazon változóim el tudom érni, de nem! Ehhez át kell adni a változókat ennek a fájlnak a következő formában:

echo $this->partial('masik.phtml', array('valtozo_a_masik_phtml_fajlban' => $this->mostani_valtozo_a_main_phtml)); fájlban. Ezt persze egy kis google-zás után mindenki megtalálja, de én szeretném összeírni,  az ilyen kis apróságokat, hogy később ne nagyon kelljen keresgélnem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.