Responsive weboldal, azaz a megjelenés illeszkedik a kijelző méretéhez, első oldalam.

Az utóbbi másfél évben rohamosan terjednek el a Tablet-ek, Okostelefonok, amíg 2-3 évvel ezelőtt a Laptop volt a menő eszköz ma már hála Steve Jobs-nak és sok ügyes termékfejlesztőnek minden háztartásban jelen van egy Okostelefon vagy Tablet. Ezen eszközöknek köszönhetően, már egyre kevesebbet kapcsoljuk be otthoni számítógépünket is. A mobilinternet széleskörű elterjedés és a sok ingyenes Wifi pont által, szinte bárhonnan tudunk ezekkel az eszközökkel a neten böngészni.

Mint PHP programozó, webfejlsztő látva a technikai újdonságok gyors elterjedését szerény véleményem szerint, ha valaki egy weboldalt szertne készítettni akar annak már gondolnia kell az új eszközökre is. Most írathatnánk Windows, Android, IOS App-ot ezen eszközökre, de első körben szerintem felesleges pénzkidobás lenne. Egy profibb weboldal ezen eszközökön is simán elfut.

Aki nem akar lemaradni és ezzel versenyhátrányba kerülni, annak mindenképpen érdemes – főleg ha a meglévő oldal átalakításán vagy új weboldal készítésén – gondolkodik, akár egy kicsivel nagyobb költségkeretet, vagy egyes funkciók elhagyásának kárára olyan weboldalt készíteni, ami remekül elfut a jelenlegi technika új eszközein is.

Ezen felbuzdulva próba képpen, egy olyan HTML + Javascript keretrendszert kezdtem el használni, ami valamiféle útmutatást és eszköztárat ad arra, hogyan érdemes felépíteni egy ilyen weboldalt. Az első és leglátványosabb ilyen munkám, a saját tulajdonú online képeslapküldő rendszer a http://happybon.eu lett. Ezen az oldalon a Bootstrap keretrendszerben rejlő megoldásokat használtam kis átszínezéssel és így egy könnyen használható, egyedi, okostelefonról és tabletről is működő képeslap küldő rendszert sikerült összeraknom. Pár kattintással, akár ebéd közben a telefont nyomkodva 1 perc alatt egy egyedi ajándékkal tudod meglepni ismerősödet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.