Első lépések a Magento webáruházban…

Mielőtt nekikezdenénk a Magento alapú webáruházunk fejlesztéséhez, van pár olyan apró de hasznos beállítás amit elvégzünk előtte. A legfontosabb, hogy fejlesztés alatt kapcsoljuk ki a cache-t, mert különben nem a módosított változatot fogjuk látni. Ehhez látogassunk el adminisztrációs felületünk Rendszer / Cache Kezelés menüpontjába válasszuk ki az összes opciót majd tiltsuk le.
Ezután még érdemes kiüríteni az összes cache-t…

Ami még fontos lehet, hogy a telepítést példa termékekkel kezdtük, ezért ezeket a termékeket, újra kell indexelni, ez annyit jelent, hogy a táblákon lefut egy indexelés, ezáltal a példa termékek és adataik az oldalon gyorsabban betöltődnek. Ez azért kell mert a Magento nagyon erőforrásigényes, és ha számítógépünkon localhostban fejlesztünk a betöltődést gyorsítani fogja.
Az indexelés futtatásához, látogassunk el a Rendszer / Index Managment menüponthoz, válasszuk ki az összes opciót, és futtasuk le mindegyiken az újraindexelést.

A Magentohoz rengeteg ingyenes és fizetős modul létezik, ezeket főként innen: http://www.magentocommerce.com/magento-connect/ innen tudjuk letölteni illetve megvásárolni. Sajnos vannak modulok, amelyek nem tudnak együtt működni és az is előfordulhat, hogy valamiért nálunk nem akar működni… jó lenne ha egyszerűen lehetne telepíteni mindent és menne de sajnos nem mindig ilyen egyszerű az élet… Ebben az esetben az összeütközéseket javítani kell… és a hiba keresésnél nem árthat ha be van kapcsolva a loggolás.

A loggolás beállításához látogassunk el, Rendszer \ Beállítás \ Fejlesztő \ Log beállítások fül kapcsoljuk be a system.log és az exception.log-ot is, nagyban tudja könnyíteni a munkát. Ezen logfilokat ahogy a rendszer is mutatja a gyökér könyvtár /log alkönyvtárába fogja nekünk letárolni. Nem árt ha néha ezen fileok tartalmát töröljük, mert bizony nagyra tudnak hízni.

A webáruház élesítése előtt, a fenti lépéseket ajánlott visszaállítani, különben lassú lehet az oldal… a Log fileok miatt megtelhet a tárhely… ami nem túl szerencsés…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.