Boltok kezelése Magentoban | Admin Panel > CMS > Pages HTTP 404

Magento webáruház alatt egyszerre többféle boltot is tudunk üzemeltetni többféle boltnézettel, ennek előnye, hogy több boltból jövő rendelést egy helyen tudunk kezelni. Különböző boltnézeteket akkor szoktak létrehozni, ha a weboldal többnyelvű. A korábban feltelepített minta adatbázissal felkerült a webshopba, egy angol, német, francia nyelv esetén használható bolt nézet.

Mi most egy nyelven, azaz magyarul szeretnénk egy webshopot üzemeltetni, ezért nekünk ezen boltnézetekre nincs szükségünk. Az angol az alapértelmezett bolt nézet, ezért azt törölni nem tudjuk. A másik két nyelvet, német és francia azonban minden gond nélkül, ehhez látogassunk el a ” Rendszer \ Boltok kezelése ” menüpontba. Válaszuk ki az adott nyelvű bolt nézetet, majd a fent megjelenő sárga gombok segítségével töröljük a bolt nézetet.
!!! Már müködő webáruház esetén mindenképpen készítsünk, biztonsági mentést az adatbázisról !!!

A törlések után, válasszuk ki az alapértelmezett angol bolt nézetet és egyszerűen nevezzük át magyarra.
Ezután látogassunk el a Rendszer \ Cache kezelés, és a Rendszer \ Index Managment menüpontokhoz, töröljük a cache-t és a frissítsük az indexeket.

Admin Panel > CMS > Pages HTTP 404

A bolt nézetek törlése után előfordulhat, hogy Admin felületünk CMS menüpontjának Oldalak (Pages) menüpontja HTTP 404-es hibát dob. Ennek oka az, hogy a korábban létrehozott oldalak, olyan bolt nézethez vannak kötve, amelyek a törlés után megszűntek.

A hiba orvoslásához bele kell nyúlnunk az adatbázisba. Adatbázis kezelőnk felületén keressük ki a “core_store” adatbázis táblát, nézzük meg miyen store_id-k szerepelnek benne, ezt jegyezzük fel.

Ezután látogassunk el a “cms_page_store” adatbázis táblába, és ha olyan store_id-t találunk ami nincs benne a core_store táblában, akkor azon sorokat töröljük.

Azaz ha Magento “core_store” adatbázis táblában 0,1 store_id-t találunk, és a “cms_page_store” adatbázis táblában a store_id-s 0,1,2,3 akkor töröljük a store_id 2,3-at.

Ezután adminisztrációs felületen megjelenik a Admin felület > CMS > Oldalak (Pages) listája.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.