Tökéletes ajándék karácsonyra Magento fejlesztőknek – NetBeans helyett, PHP Strom és Magicento

Manapság a legelterjettebb és széles körben használt fejlesztő eszköz a PHP keretrendszereket is támogató NetBeans. (https://netbeans.org/). Magento rendszer fejlesztéséhez is megfelelő választás lehet, mivel ingyenes és kiegészítőkkel ugyan de támogatja a Magento fejlesztést.

Mikor lehet elegendő nekünk a NetBeans Magento fejlesztésben?

Amennyiben mi a Magento nézet fáljait módosítjuk, kisebb blokkokat építünk be, kisebb átírásokat módosításokat végzünk, vagy vásárolt modulokat illesztünk be, esetleg kisebb lélegzetvételű modulokat fejlesztünk a Magentoban, akkor számunkra tökéletes választás lehet a NetBeans.

Van amikor már a NetBeans is kevés lehet?

Igen, amikor egyre nagyobb bonyolultabb egyedi modulokat kell fejlesztenünk Magento rendszeréhez, vagy egymással kapcsolatban lévő modulok elkészítése a cél. Esetleg a Magento webáruház több Website nézetet tartalmaz, és nézetenként más kinézet és modul kerül beépítésre. Amennyiben a modulok valamilyen oknál fogva nem működnek együtt, vagy ismeretlen hiba keletkezik a rendszer bonyolultságából adódóan, már nem biztos, hogy elég a NetBeans. Magento rendszere nagyon komplex, ahol az alapkonfigurációt és rengeteg minden mást is XML-kel lehet beállítani. Gyakori probléma még, hogy ha NetBeansben több projekt is elérhető, akkor a NetBeans betöltése is lassúvá válhat.

A napokban ajánlották figyelmembe a PHP Strom nevezetű fejlesztő eszközt (https://www.jetbrains.com/phpstorm/), amely alapjában véve PHP fejlesztésekhez taláták ki. NetBeans IDE-nél sokkal gyorsabb betöltődést és fejlesztést tesz lehetővé, hátránya hogy fizetős majdnem 200 dollár. Azonban a PHP Stromhoz létezik egy Plugin, Magicento (http://magicento.com/), amellyel a PHP Storm támogatja a Magento rendszerek fejlesztését. Hátránya, hogy ez is fizetős 25 dollár. Tulajdonképpen ez az a fejlesztő eszköz páros, amely a Magento fejlesztést a legjobban ki tudja szolgálni.

Aki komolyan fejleszt Magentoban és még nem használja ezen fejlesztő eszközöket, annak csak ajánlni tudom.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.