Magento 1.9.2.0 és Magento SUPEE-6285 biztonsági frissítés

Megjelent a Magento 1.9.2.0-ás változata, a frissítéssel egy idejüleg kijött egy újabb biztonsági frissítés (SUPEE-6285) is a korábbi Magento verziókhoz. A frissítés előtt telepíteni kell a korábbi SUPEE-5344, SUPEE-5994 biztonsági frissítéseket is. A frissítés a szerverre SSH-n keresztül bejelentkezve lehet elvégezni. Sajnos a frissítések idején több helyen változott a Magento fájlok fejléc komment szövegezése ezért a frissítések nem minden esetben futnak le automatikusan. Ekkor fájlonként és soronként kell elvégezni a frissítést, ami túlságosan időigényes. A frissítéseket a Magento hivatalos oldaláról lehet letölteni: https://www.magentocommerce.com/download A frissítések a korábbi verziójú Magentokhoz is elérhetőek.

A SUPEE-5994 biztonsági frissítés elmulasztása esetén a Magento webáruházat, minden bizonnyal feltörték. Ismeretlen Admin felhasználók lettek létrehozva és különböző modulok lettek telepítve. A frissítést mindenképpen el kell végezni és a létrejött Adminisztrátorokat törölni kell.

A jövőbeli támadások megelőzése érdekében a SUPEE-6285 biztonsági frissítés elvégzése is szükséges. Annak aki nem rendelkezik SSH hozzáféréssel a szerveréhez, FTP-n keresztül fájl feltöltéssel is tudja orvosolni a biztonsági réseket. A fájlok letöltéséhez csak a http://magentary.com/kb/install-supee-6285-without-ssh/ oldalra kell ellátogatni, ahol a korábbi frissítésekhez is megvannak a felmásolandó fájlok, sajnos azonban nem minden Magento verzióhoz létezik ilyen frissítés, így akinek Magento 1.7.0-nál régebbi rendszere van, mindenképpen ajánlatos új webáruház telepítésben gondolkodnia.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.