Megjelent a Magento 2, érdemes-e váltani most Magento 1-ről Magento 2-re?

A Magento 2 egy jobban hangolható webáruházként jelent meg. Jelenleg kb 240 000 Magento 1-es webáruház fut a hivatalos adatok szerint a világon. A megjelenéssel kapcsolatban sokakban felmerülhet az alábbi kérdések valamelyike:

Mikor érdemes Magento 2-re váltani?
Gyorsan kis ráfordítással át lehet-e állni a Magento2-re?
Megéri-e váltani Magento 1-ről 2-re?

Ezekre a kérdésekre keressük most a választ:

Mikor érdemes Magento 2-re váltani?

Abban az esetben ha minimum a Magento 1.8-as változatával üzemel az oldal, fut szépen, vannak vásárlások és pörög a webshop még nem érdemes Magento 2-re váltani. Amennyiben korábbi Magento változattal fut az oldal, ellehet gondolkodni Magento 2-re való átálláson de nem érdemes mindenáron ezzel indítani.

Gyorsan kis ráfordítással át lehet-e állni a Magento 2-re?

Ha vannak olyan külső szolgáltatások, mint banki integráció, szállítási megoldások, árösszehasonlító oldalak ahova kapcsolódunk akkor meg kell nézni, hogy ezen szolgáltatásoknak létezik-e már Magento 2-es megoldása, amennyiben nincs nyílván ezt le kell fejlesztetni. Amennyiben a webáruház sebességével van gondunk, és azon nem segítenek az egyes cache megoldások, érdemes lehet elgondolkodni Magento 2-re való átállásra. Ebben az esetben azonban tudnunk kell, hogy valószínüleg úttörők leszünk az egyes fejlesztések terén, amely jelentősen megdrágíthat egy-egy webáruház elkészítést. Ezenkívül még a webáruházban szereplő termékeket is át kell migrálni az új webáruházba, sok esetben ERP integrációkat kell újrafejleszteni emiatt.
Azaz extra beruházásokkal érhetünk el olyan szintre, ahol a jelenlegi webáruházunk fut. Így nem az újításokra költünk, hanem a meglévő funkciókat készítjük el újra. Azonban ezen beruházásokkal, a korábban telepített, de haszontalan vagy rosszul mükődő megoldásokat javíthatjuk. A webáruház forráskódja így tisztább és gyorsabb futást eredményez. Ha van mondjuk 70 kiegészítés a jelenlegi webáruházban de az eddigi tepasztalatok alapján ennek fele sem kell akkor a Magento 2-es webáruház egy sokkal gyorsabb megbízhatóbb webáruház lehet. Az átállást nagyban megnehezíti, hogy a Magento 1.x.x rendszerhez elkészített modulok nem kompatibilisek Magento 2.x.x változataival, azaz újra le kell fejleszteni őket.

Megéri-e váltani Magento 1-ről 2-re?
Egy idő után mindenképpen, azonban a Magento támogatni fogja több évig a régebbi változatokat. Véleményem szerint akkor lesz érdemes váltani, amikor az egyes modulok már Magento 2-es webáruházhoz is elérhetőek lesznek, itt főként a magyarországi, fizetési szállítási megoldásokra kell gondolni.

Egy jővőbeli tervezett webáruház motor csere esetében érdemes már a Magento 2-vel is tervezni, függően attól mennyire egyedi megoldásokra van szükségünk. De, hogy melyik webáruház motor mellett döntünk, Magento 1 vagy Magento 2 az inkább üzleti döntés lesz, mérlegelni kell melyik motorral éri meg elindulni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.