Reszponzív Magento sablon, reszponzív webáruház, reszponzív tartalomtöltés?

Ez egy fogós kérdés, maga a tartalom töltése reszponzív felületen azt kell mondjam elég macerás lenne, még számítógépen egér és billentyűzet használatával is időigényes illetve tartalomtól függően bonyolult lehet. Amikor a Magento még fiatalabb éveiban járt nem voltak ilyen technikai adottságok nem volt még ilyen technológia, az ugrás az utóbbi 3-4 évben következett és következik be jelenleg is. A Magento sablonok már felnőttek a különféle kijelző méretekhez de az adminisztrációs felületen alkalmazott Wysiwyg szerkesztő adottságai még messze vannak ettől. Egy két alapvető probléma:

A táblázatok nehezen kezelhetőek benne.
A szöveg másoláskor ha azt egy MS Word dokumentumból msoljuk a háttérben különböző formázó tagek is benne maradhatnak, így nem a törzsszöveg kerül át a tartalmi oldalra hanem, már egy előre formázott (HTML) struktúrába ültett szöveg, amit nehezebb formázni.
Harmadsorban a fájlfeltöléshez a Magento Flash elemeket használ, amelyek manapság már idejét múltak, olyannyira, hogy eggyes böngészők nem is tudják kezelni ilyen pl a Firefox, gyakorta probléma, vele, hogy a képfeltöltés Firefox alól nem megy.

Egyik épülő munkám során, fura mód de a rengeteg szöveges tartalom legfőképpen a táblázatok szerkesztése kapcsán ügyfelem idegeit borzolták fel. Számára fontos tratalmi szövegek képek táblázatok ábrák kerülnek feltöltésre, mert a vásárló ez alapján tudja eldönteni mit akar megvenni. Én tapasztalt PHP fejlesztő vagyok könnyen megbírkózom a CSS, HTML elemekkel és az átlag felhasználóhóz képest viszonylag hamar eltudom készíteni webes felületen amit szeretnék. Ügyfelem azonban hajthatatlan volt és keresett egy másik szerkesztőt, amely pl a táblázatoknál kezeli a %-os szélességet. Ezt ugyan az alap Magento szerkesztője is kezeli, kis utána járással, de az általa megvásárolni kívánt modul valahgy könnybben éretlmezhető, jobb az ergonómiája. Könnyebben átlátható, akinek tartalomszerkesztési problémája van, annak ajánlom figyelmébe a http://litextension.com/magento-extensions/wysiwyg-editor-pro.html modult.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak a Wysiwyg szerkesztőkkel kapcsolatban? Milyen Wysiwyg szerkesztőt ajánlanátok a többieknek?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.