Magento modul amely, súly alapon sávos szállítási díjakkal dolgozik

Sok Magento webáruház tulajdonos használja a Magento alapértelmezett “Table Rates” elnevezésre hallgató szállítási megoldását. A megoldás abban segít, hogy valamilyen intervallumokhoz rendelt szállítási díjak beállíthatóak legyenek. Ez a “Table Rates” esetében lehet súly és távolság alapú is. Sokan használják ezt a megoldást Magento webáruházaikban, viszont bővítés esetén esetlegesen újonnan megjelenő szállítási módhoz, ahol ugyancsak súly alapján különböző és ezáltal kedvezőbb szállítási díjakra lenne szükség a Magentoban nincs még egy ilyen megoldás. Egyik megrendelőm is hasonló problémával küzdött, új szállítási megoldást akart bevezetni az oldalára akik csomagsúlyok alapján kedvező szállítási árakat adtak meg. Mivel már használta a “Table Rates” megoldást, egy másik modulra volt szüksége.

Készítettem, egy olyan szállító cég független megoldást, ahol az egyes szállítási díj sávokat, minimális ás maximális csomagsúlyokkal lehet megadni. A sávokat a webáruházban használt termékek súlyának függvényében kell megadni. Attól függően, hogy a termékek súlya kilogrammban van megadva, kilogramm alapú sávokat, ha a a termékek súlya grammban a sávokat grammban kell meghatározni.

Ezzel a megoldással szabadon kialakíthatóak az egyes sávok szállítási cégtől függetlenül, mindenki kénye kedvére beállíthatja a díjakat.

A Magento a termékek súlyát a “weight” termék jellemzőben tárolja. A modulban azonban lehetőséget biztosítottam arra, hogy egyéb Magento jellemző alapján is tudjon számolni a rendszer, ugyanis előfordulhat, hogy a termék súlya a csomagolással jelentősen megváltozik, így a szállítási díj is más lesz. A modul működéséről áráról bővebb információt találsz weboldalamon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.