Megnyitom a saját webáruházam Magento 2 alapokon magyar nyelven

Ugyan 2017-ben terveztem elindítani a saját webáruházam, de a késlekedésnek sok egyéb megrendelés tett keresztbe. Az idei évben a Magento kinyírta a Magento 1-es modulok oldalát a Magento Connectet. Anno úgy terveztem, hogy a webáruházam Magento 1 alapon indítom útjára, de az idei évben beláttam ez csak kidobott idő lenne. Még 2016 tavaszán foglalkoztam kicsit Magento 2-vel főleg a nyelvi fordítások terén, azonban az idei 2017-es évben erre nem tudtam eddig további energiát (igazából időt) fordítani. Azt viszont látom, hogy az Adobe Flash támogatottsága sok böngészőben csak külön telepítéssel kerül be, így például a Magento 1 adminisztrációs felületén a kép feltöltés is nehézkessé válik.

A rengeteg eltűnő modul pedig a Magento 1 pályafutásának végét jelenti.

A verzió váltás mellett szól, hogy a Magento 2 már kompatibilis a PHP 7.x-es változatával ami 30%-al gyorsabb futást eredményez. Az eddigi ellenérv a Magento 2 használata ellen az volt, hogy a futtatásához, új modulok telepítéséhez mindenképpen egy VPS-kell, ugyanis parancssorból lehet frissíteni a webáruházon sokmindent. Ezzel a megoldással azonban, ahogy korábban a Magento 1 telepíthető volt osztott tárhelyre a Magento 2 ebben a formában már nem használható. Egy VPS havidíja pedig sokkal magasabb lehet éves szinten mint egy osztott tárhely szolgáltatónál bérelt tárhely. Ugyanakkor már léteznek olyan tárhely szolgáltatók főként külföldiek, akik alacsony díjakon tudnak megfelelő szolgáltatást adni, amin egy Magento 2-es webáruház gond nélkül futtatható. Az én célom jelenleg az, hogy egy alapfunkciókkal ellátott Magento 2-es webáruházam elindjulon janurában. Ez egy reális célkitűzésnek tűnik a karácsony előtti örületben, mivel az engedélyeim megvannak hozzá, vásároltam egy sablont, és logót is terveztettem korábban. Nagyjából minden adott ahhoz, hogy a Magento 2-es webáruház a magyar törvényeknek szabályokank és előírásoknak megfelelően 2018 januárjában már fusson. Az első lépés ehhez, az volt, hogy létrehozzak egy fejelsztői környezetet, ahol hostok alapján, lehet különböző PHP verziókat futtatni. Ehhez a korábbi cikkemben használt PHP FPM megoldást alkalmaztam. A felépített környezet immár lehetőséged ad arra, hogy korábbi projektjeimet PHP 5.6-al az újakat PHP 7.1-el futassam.
A célom az, hogy a webáruházam induló állapota megfeleljen a magyarországi viszonyoknak, így egy-két modullal nyelvi fordítással azt testre kell szabnom majd.

Az első lépés a fordítás

Ugyan szerepel egy hivatalos magyar nyelvi kiegészítés Magento 2-höz (https://www.mageplaza.com/magento-2-hungarian-language-pack.html) de, ahogy néztem ez nem teljeskörű. 2016 tavaszán volt szerencsém lefordítani az akkori állapotot és a webáruházamhoz inkább azt a csomagot alkalmaztam sikerrel. A csomag segítségével mind a frontend mind a backend(admin) le van fordítva viszonylag jól:

Magento 2 Backend magyar nyelvenMagento 2 Backend magyar nyelven
Magento 2 Backend magyar nyelven
Magento 2 frontend magyar nyelven
Magento 2 frontend magyar nyelven

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.