Megnyitom a saját Magento 2 webáruházam alapon, jó tanács: árak kezelése

Tapasztalataim során sokan próbálnak és visznek véghez Magento webáruház indítást, mert pár beállítás elvégézésével végső soron egy működö webáruházat tud építeni bárki, egy kis hozzáértéssel utána olvasással. Van, egy olyan szinte folyamatosan jelentkező probléma, hogy a Magento webáruházba a termékek nettó árral kerülnek be és a Magento ebből számolja ki a bruttó árat. Ezzel azon tereületeken ahol, a valutában megengedett a tizedes használata alapvetően nincs is probléma. De mi egy agyonszabályozott és kivételt képző ország vagyunk, hurrá 🙂 Nálunk már nincs fillér… és a probléma itt kezdődik, ugyanis ha nettó árral kerül be mondjuk egy csavar, ami nettó 5 Ft az kisker áron (27% ÁFA-val számolva) bruttó 6,35 Ft. Ha valaki ebből vesz 111 db-ot az 704,85 Ft.

A problémák:

Sok külső rendszer nem kezeli a filléres árakat, így mondjuk meg tud akadni egy bankkártyás fizetési mód, számlázási rendszer stb…
A Magento nem minden esetben kezeli jól a kerekítést és bizony a kerekítésből adódóan félretájékoztatási problémába is belefuthatunk. A nettó 5 Ft-os csavar árat termék oldalon matematikai kerekítés miatt mondjuk 6 Ft-nak mutatja a rendszer. Ha valaki ebből 100-at rendelne elvileg 600 Ft kéne fizetnie, de mivel a csavar 6,35 Ft 100 db esetében az már 635 Ft azaz fizetéskor a vásárlóban felmerül a kérdés ha 1 db 6 Ft akkor 100 db miért 635 Ft és nem 600? Jogos a felvetése, de így nagy mennyiség esetében bukunk a vásárlásnál.

A csavar problémája elég apró, de a kerekítési probléma s az ebből adódó gondok hosszú távon sok borsot törhetnek a webáruház tulajdonosának orra alá.

A megoldás Magentoba bruttó kiskereskedelmi (vagy nagykereskedelmi, kereskedelem típusától függően) árakat kell termék import esetében betenni, ebből visszaszámolva a nettó árat már ritkábban jelentkezik a probléma. Mivel a Magento webáruházakat főként kiskereskedők használják, ezért ez a tanács nagyon hasznos lehet számukra, ha sok bosszúságtól akarják magukat megóvni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.