Magento 2 termék és készletszinkron

A napokban volt szerencsém egy olyan Magento projekthez ahol a termékeket és jellemzőiket programozott módon jutatjuk fel a webáruházba. A termékeket típusát tekintve nem nagy webshop, viszont a termékszám az több 10 ezres nagyságokra rúg. Mivel akár percenként változhat a termékek ára és készlete ezért mindenképpen szinkronizációt kell fejleszteni. Az már kiderült az elmúlt évek tapasztalatai alapján, hogy egy köztes rendszerrel célszerű megvalósítani a kapcsolatot a Magento webáruház és a készletkezelő rendszer között.

A feladat megoldásához egy PHP Symfony keretrendszer alapú egyedi fejlesztésű konnektort készítek. Ami lekéri az adatokat az ERP rendszerből, majd a változásokat beküldi a Magento rendszerébe. Viszonylag egyszerű termékekről van szó, van méretük de nem olyanok mint a pulcsik polók, így konfigurálható terméket egyenlőre nem kell létrehozni belőlük. Ehhez találtam egy Symfony Bundle-t, amely tudja cikkszám alapján a termékkészletet és árat frissíteni. Én továbbfejlesztettem és most már lehetőség van lenyíló típusú jellemzők értékeinek szinkronjára is. Így az új termékeket is akár azonnal fel tudom küldeni a Magento 2-es webáruházba.

A Magento 2-nek van API-ja aminek segítségével a szinkronizáció könnyen megoldható így nincs különösebb Magento oldali fejlesztésre a szinkronizációhoz. Természetesen miniális adminisztrációra minde a 2 rendszerben szükség van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.