Magento 2 Termék Feed, Google, Facebook, Árukereső, Árgép, Shopmania rendszerekhez, melyiket válasszam?

Miután elkészült a webáruházunk, sokan azt gondolják jönnek majd a rendelések, de ki kell ábrándítsak mindenkit, ha nincs egyedi ismert branddel vagy márkával tele a webáruházunk, akkor alig lesz pár vásárlónk. Ez akkor is igaz, ha olyan terméket értékesítünk amit mindenki ismer, de ezzel együtt sokan árulnak is, a nagy verseny miatt ekkor is elenyésző látógatóval számolhatunk.
Sokféle hirdetés létezik, ezek közül az egyik ami az egyedi termék feed alapján előállított hirdetés, ilyen termék feedet adhatunk meg a Facebook, Google rendszereinek is. De termék feeddel dolgozik az Árukereső az Árgép és Shopmania is.

Mi az a termék feed?

Alapvetően egy olyan szöveges dokumentum, ami tartalmazza a termék nevét, cikkszámát, árát, képét, illetve szolgáltatónként még további elvárásoknak kell megfelelniük.
Formátuma lehet, CSV, XML, TXT, vagy akár JSON is.

Természetesen saját kézzel is előállíthatóak ilyen termék feedek, de lássuk be már 100 nagyságrendő terméknél ez kivitelezhetetlen, mivel ezt napi szinten érdemes frissíteni.

A Magento 2 rendszerhez többféle termék Feed modul is beszerezhető, amivel a fenti rendszerek igénye kielégíthető. Lássunk pár példát:

Mirasvit: Advanced Product Feeds for Magento 2

Használata viszonyleg egyszerű egy fejlesztő és webáruház tulajdonos számára, jól dokumentált és tökéletesen alkalmas Feedek generálásra. Volt már vele dolgom, könnyen használható. Azonban néha vannak speciális feed igények aminek meg kell felelni, mondjuk egy Árukereső esetében. Ez a modul itt nem minden termék típushoz jó választás, mert néha a termék nevének, tartalmaznia kell speciális információkat vagy az információknak megfelelő sorrendben kell lenni, aminek átalakítására a ez a modul nem feltétlen jó választás. Ami még probléma, hogy eléggé korlátozva vannak azok a feltételek, hogy mely termékek kerülhetnek bele a feedbe. Mindenesetre a Funko POP! webáruházamban ezt a modult használom, s eddig meg vagyok vele elégedve.

Amasty: Product Feed for Magento 2

Ezzel a modullal nekem még nem volt személyes tapasztalatom, de demó változat az admninisztrációs felületén egy egy attribútum átalakítása vagy értékének módosítása számomra nem triviális. Ennél a modulnál is erősen korlátozva van, hogy megmondjuk mely termékek nem kerülhetnek a termék feedünkbe. Ezzel kinek milyen tapasztalata van?

Wyomind: Data Feed Manager

Ezzel a modullal rengeteged dolgoztam, amikor nézegettem a termék feed modulokat ennek volt a legrosszabb az értékelése mindenféle oldalon. Azonban azt kell mondjam eddig megállja a helyét minden téren. Aki programozott PHP területén, annak rengeteg lehetősége van arra, hogy a termékfeedben megjelenő termékek adatain minden féle átalakítást végezzen. A háttérben rengeteg szűrési feltétel állítható be arra, hogy milyen termékek jelenhetnek meg a feedben. Továbbá az admin felületen a feed frissítéséhez (generáláshoz) nem kell belelépni a feed szerkesztésbe, hanem manuálisan a listában is el lehet indítani ezt. Ezt modult ajánlom azoknak, akiknek vannak termékeik, értenek a PHP nyelván és olyan feedet kell előállítani adott esetben, amihez a termékadatokban módosításokat kell elvégezni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.